Холестерин і яйця - розвінчаєм міфи





Холестерин і яйця - розвінчаєм міфи ☝️

    Холестерин - це тип ліпідів, які є важливою частиною ваших клітин, допомагаючи вашому організму функціонувати належним чином. Хоча холестерин необхідний для функціонування організму, його надлишок у крові може підвищити ризик серцевих захворювань. Високий рівень холестерину в крові може призвести до накопичення жирових відкладень у кровоносних судинах, які в кінцевому підсумку можуть розірватися і утворити згустки, які можуть викликати інфаркт або інсульт.

    ☝️Холестерин надходить з двох джерел: більша частина виробляється в організмі (холестерин в крові), а менша частина надходить через деякі продукти, які ми їмо (харчовий холестерин).

    Дослідження показують, що холестерин, який надходить з продуктів, має мінімальний вплив на рівні холестерину ЛПНЩ  «поганого» холестерину. Насправді, ЛПВЩ («хороший») холестерин допомагає захистити вас від серцевих захворювань, виведення зайвого холестерину з ваших артерій і несучи його назад до печінки.

    😉Розшифровка міфу про яйця: Одне велике яйце містить близько 185 мг холестерину, який переважно міститься в жовтку. Протягом багатьох років яєчні жовтки вважалися шкідливими для здоров’я серця через високий рівень холестерину в їжі. Але оскільки харчовий холестерин мало впливає на рівень холестерину в крові у більшості людей, цей міф нарешті можна зруйнувати! Останні дослідження підтверджують, що вживання яєць є частиною здорового харчування і не має істотного впливу на рівень холестерину в крові, і тому не підвищує ризик серцевих захворювань у більшості людей. Насправді, представники здоров’я серця у всьому світі змінили свої рекомендації щодо споживання яєць для здоров’я. 

    "Так до чого тут яйця? ☝️Правда в тому, що, насичені жири мають більший вплив на рівень холестерину в крові, ніж холестерин в їжі. Отже, слід звернути увагу не на самі яйця, а на те, що ви з ними їсте! 

    Яйця слід їсти як частину різноманітної дієти разом з продуктами, які корисні для здоров’я серця, такими як риба, фрукти, овочі, цільні зерна, молочні продукти, горіхи.

    Цікаві факти про яйця:

    📌Одне яйце забезпечує 12% добової норми споживання білка, а також вітаміни А, B6, B12, залізо, фосфор і цинк вітамін D. 

    📌Яйце має близько 6 грам білка і 70 калорій. 

    📌Яйце має близько 6 грам білка і близько 70 калорій.

    📌Колір жовтка яйця залежить від раціону курки: чим більше вона споживає оранжевих і жовтих рослинних пігментів, тим жовтішим буде колір яйця.

    📌Швидкість старіння яєць залежить від температурних умов, що їх оточують: за день при кімнатній температурі яйце здатне старіти швидше, ніж за тиждень у холодильнику. (Тобто псуватись)

    📌Сирі яйця можуть містити бактерії, такі як сальмонела. Це може призвести до отруєння їжею. Тому краще не вживати сирі яйця. 

    📌Щоб позбутися сальмонели яйця потрібно варити 12-15 хв.

Комментарии